INTERVIU. Dr. Horia Bumbea – De ce este important să discutăm altfel despre cancer?

  • Altfel despre Cancer
  • Health literacyCampania „Să discutăm altfel despre cancer” a fost lansată în luna decembrie a anului 2017 de Centrul pentru Inovație în Medicină, în parteneriat cu compania farmaceutică AbbVie. Scopul principal al campaniei este schimbarea atitudinii și a percepției românilor în momentul în care se confruntă cu diagnosticul de cancer, pornind de la argumentele științifice despre boala oncologică. Inițiativa va contribui în mod considerabil la prevenirea, diagnosticarea precoce și creșterea accesului la diagnosticul de precizie și tratament potrivit pentru pacientul cu cancer.

Dr. Horia Bumbea – Membru al Societății Române de Hematologie a discutat într-un interviu acordat redacției Raportuldegardă.ro despre importanța de a privi altfel diagnosticul de cancer și boala în general, fiind vorba despre o mulțime de factori care îi pot schimba parcursul:

abonare

„Este nevoie (să discutăm altfel despre cancer) pentru a schimba mentalitatea și modul în care privim cancerul în general. Când vorbești despre cancer, vorbești despre o multitudine de boli de fapt și trebuie să înțelegem că acest cuvânt, cancer, poate să însemne un lucru grav sau poate să reprezinte o situație în care există speranță și soluții”.