Jumătate dintre britanici ar oferi acces la datele personale sistemului național de sănătate, pentru proiecte de inteligență artificială

  • Medicina digitalăMai mult de jumătate din populația Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord este pregătită să ofere acces sistemului național de sănătate la datele lor personale, în dorința de a sprijini proiectele de dezvoltare pentru inteligența artificială (AI). 53% dintre cei interogați au declarat că au convingerea că inteligența artificială va avea un impact pozitiv asupra sistemului de sănătate al Marii Britanii, iar 10% au fost de părere că impactul va fi unul negativ.

Studiul, efectuat de către KPMG, a interogat 2.000 de britanici și a arătat că 51% dintre aceștia sunt îngrijorați cu privire la confidențialitatea datelor, iar o parte dintre ei nu sunt dispuși să ofere acces la date organizațiilor din Marea Britanie. Totuși, un procent de 56% a fost de acord să împărtășească datele personale sistemului de sănătate, dacă acest fapt ar duce la îmbunătățirea serviciilor medicale.

abonare

Pe de altă parte, conform sondajului, doar 15% dintre cetățeni sunt dispuși să ofere companiilor din industria farmaceutică acces la datele personale.

Alte date importante care au reieșit din sondaj au fost:

  • 11% dintre cetățenii întrebați au declarat că ar împărtăși datele companiilor media
  • 8% au fost de acord cu împărtășirea datelor cu companii de oferire a serviciilor de internet
  • 7% au declarat că ar împărtăși datele cu organizații politice

47% s-au declarat dispuși să ofere acces pentru proiectele AI, băncilor. 33% ar oferi acces poliției la aceste date, iar 22%, guvernului.

Raportul „How the UK can win the AI race” (Modul în care Regatul Unit poate câștiga cursa inteligenței artificiale), în cadrul căruia a fost prezentat studiul populațional, oferă și o serie de soluții pentru a îmbunătăți încrederea cetățenilor în AI. Printre propuneri se numără dezbaterile naționale pe tema AI, care au scopul de a informa și a crește conștientizarea asupra oportunităților oferite de AI, formatarea sistemelor de reglare pentru AI și îmbunătățirea modului de securizare a datelor utilizate.

Citește și: