McCann Health Brain & Heart, lansată în România. Alianța strategică pentru comunicarea sănătății în Europa Centrală și de Est

  • Mass-mediaIPG Health, cea mai mare rețea globală de comunicare și marketing medical, formează o alianță cu Brain & Heart Communications din România, pentru a oferi sprijin clienților globali în comunicarea și extinderea proiectelor vizând sănătatea, atât în România, cât și în Europa Centrală și de Est. Ca urmare a afilierii, agenția se numește MCCANN HEALTH BRAIN & HEART. Colaborarea strategică adaugă expertiza extinsă, resursele specializate și dimensiunea globală a business-ului IPG Health la experiența vastă în comunicare medicală integrată a agenției locale.

Cu sediul în București, McCann Health Brain & Heart este condusă de Ruxandra Vasilescu, un veteran al industriei de comunicare și advertising, cu peste 16 ani de experiență. Ruxandra a făcut parte din proiectele globale McCann Health începând din anul 2015 și are un palmares de peste 70 de premii locale și internaționale, inclusiv în cadrul Cannes Lions Health: „Viziunea noastră este de a crea comunicarea medicală integrată de care este nevoie în CEE pentru adoptarea și lansarea de noi produse, tehnologii sau servicii de sănătate. Echipa este definită de o <obsesie sănătoasă> de a transforma oportunitățile de business în acțiuni de informare, educare și engagement al publicului. Suntem mândri de campaniile de comunicare medicală create de-a lungul timpului, de parteneriatele cu asociațiile de profesioniști în domeniul sănătății și de colaborările cu centre de inovație, ONG-uri și asociații de pacienți”.

abonare

McCann Health Brain & Heart înseamnă o echipă de mai bine de 30 de oameni creativi, strategi și consultați în domeniul comunicării medicale. Managementul este asigurat de Dr. Marius Geantă, în funcția de Medical Director, președinte și co-fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină (o organizație europeană de cercetare, cu interes în dezvoltarea politicilor inovatoare de sănătate, în creșterea nivelului de educație și comunicarea personalizată). Dr. Marius Geantă este, de asemenea, un pionier în domeniul medicinei personalizate în România și Europa Centrală și de Est și este implicat în numeroase proiecte pan-europene. În cei peste 15 ani de activitate în domeniul comunicării și inovației în sănătate, Dr. Marius Geantă și-a asumat constant rolul de a crește nivelul de health literacy (alfabetizare/literație în sănătate) la nivelul societății, printr-o comunicare științifică umană, concisă și empatică.

De asemenea, din echipa de conducere fac parte Raluca Andreica – Creative Director, Andrei Alexandru – Head of Strategy și Oana Călin, Account Director.

Lansare McCann Health Brain and Heart

Lista de clienți ai McCann Health Brain & Health include un spectru variat de organizații medicale, începând cu companii farmaceutice globale până la producători de device-uri medicale și furnizori de servicii medicale. Agenția este unul dintre hub-urile regionale ale rețelei din Europa Centrală și de Est.

IPG Health este o rețea globală care include cele mai premiate și valoroase agenții de comunicare și marketing medical. Peste 6000 de oameni, extinși pe șase continente și conduși de dorința de a crea soluții inovative de marketing folosind creativitatea, tehnologia, știința pentru a inspira comportamente ce creează o sănătate mai bună. Cu peste 45 de agenții incluzând 18 echipe specializate, abordarea integrată a întregului spectru de comunicare asigură clienților posibilitatea de a pune pe piață tratamente mai bune și a îmbunătăți calitatea vieții publicului peste tot în lume. Agențiile din IPG Health au obținut premii prestigioase incluzând „Network of the Year” în cadrul competiției London International Awards în 2022, MM+M în 2022, Manny în 2022, Clio Health în 2022 precum și în cadrul festivalului Cannes Lions 2022.

Citește și: