Dr. Michael Incze: „Industria suplimentelor este ca Vestul Sălbatic”. O alimentație sănătoasă este o sursă suficientă de nutrienți pentru majoritatea persoanelor

  • Health literacyMajoritatea persoanelor nu au nevoie de suplimente vitaminice sau nutriționale pentru că o dietă sănătoasă oferă toți nutrienții necesari. Un nou material publicat de JAMA atrage atenția asupra supra-utilizării și lipsei de control a calității suplimentelor.

„Toate persoanele implicate în sistemul medical au întâlnit pacienți care iau multe suplimente și astfel cheltuiesc mulți bani. Publicitatea direct către consumatori sugerează beneficii, dar multe dintre acestea au fost infirmate de studii. Există o întârziere în alinierea culturii populare cu recomandările medicale, iar oamenii sunt reticenți în a renunța la ele”- declară autorul articolului, Dr. Michael Incze, Universitatea din California, San Francisco.

Se presupune că vitaminele și mineralele de bază sunt sigure la dozele recomandate, dar reacții adverse sunt posibile. Aproximativ 23.000 de prezentări la camera de urgență pe an sunt determinate de suplimentele nutriționale, adesea prin ingrediente toxice precum metale grele, steroizi și stimulente.

abonare

„Industria suplimentelor este ca Vestul Sălbatic în acest moment. Nu prea există reglementări înainte de punerea pe piață a acestor produse”- declară Incze.

O dietă sănătoasă este o sursă suficientă de vitamine și minerale. De asemenea, organismul este mai bine adaptat pentru a absorbi și utiliza nutrienții din alimente față de cei din suplimente. Autorul materialului adaugă și că dietele vegetariene, vegane sau keto pot fi complete din punctul de vedere al microelementelor cu ajutorul alimentelor fortificate.

Citește și:

Sursă imagine feature: flickr