#MSVirtual2020 – Topul 10 al celor mai importante noutăți în scleroza multiplă

  • UncategorizedAflați care sunt accesând Medic.raportuldegarda.ro., platformă dedicată medicilor și profesioniștilor din domeniul sănătății.

Scleroza multiplă este cea mai întâlnită afecțiune autoimună a sistemului nervos central, reprezentând cea mai importantă cauză de dizabilitate la tineri. Potrivit datelor Asociației de Scleroză Multiplă din România, aproximativ 10.000 de persoane suferă de SM în România, raportul dintre numărul de femei afectate și bărbați fiind de aproximativ 2:1.

abonare

Anul acesta, asociațiile dedicate cercetării și tratamentului în scleroza multiplă – ACTRIMS (Americas Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis) și ECTRIMS (European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis) au organizat MSVirtual 2020, o sesiune de comunicări științifice în mediul online în cadrul cărora au fost prezentate ultimele descoperiri și studii din spectrul bolilor neurologice demielinizante.

MS Virtual 2020

Temele principale au surprins atât aspecte legate de diagnosticul diferențial în spectrul de afecțiuni autoimune demielinizante, cât și de recunoașterea precoce a formei corecte de boală în scleroza multiplă. De asemenea, terapiile de ultimă generație au fost discutate pe larg, mai ales în comparație cu formele tradiționale de tratament, întocmai pentru a sublinia importanța optimizării tratamentului pentru fiecare pacient în parte.

Care este topul 10 al celor mai importante studii prezentate la MS Virtual 2020? Aflați accesând Medic.raportuldegarda.ro.

Citește și: