INTERVIU. Dr. Octav Ginghină – De ce este important să discutăm altfel despre cancer?

  • Altfel despre Cancer
  • Health literacyCampania „Să discutăm altfel despre cancer” a fost lansată în luna decembrie a anului 2017 de Centrul pentru Inovație în Medicină, în parteneriat cu compania farmaceutică AbbVie. Scopul principal al campaniei este schimbarea atitudinii și a percepției românilor în momentul în care se confruntă cu diagnosticul de cancer, pornind de la argumentele științifice despre boala oncologică. Inițiativa va contribui în mod considerabil la prevenirea, diagnosticarea precoce și creșterea accesului la diagnosticul de precizie și tratament potrivit pentru pacientul cu cancer.

Dr. Octav Ginghină – Chirurg oncolog la Spitalul „Sf. Ioan”, București a discutat într-un interviu acordat redacției Raportuldegardă.ro despre importanța de a privi altfel tratamentul cancerului, chiar și urmând protocoalele terapeutice standard:

abonare

„Cred că este un domeniu extrem de vast (cel oncologic) în care, niciodată nu se spune totul. (…) În cancer, soluțiile se găsesc greu, și, chiar și atunci când se găsesc sunt foarte dificil de aplicat. De aceea, întotdeauna este important ca tratamentul cancerului să fie privit din diverse ughiuri. Nu încercăm să schimbăm cu nimic drumul urmat de atâția ani și urmarea ghidurilor terapeutice, dar încercăm să găsim soluții altfel (…) și, în special, moduri de a preveni cancerul și de-al depista mai devreme”.