Bătălia #COVID19, în laborator. Pfizer pune la dispoziție toate facilitățile de care dispune în lupta cu noul coronavirus

  • PHARMA



Pfizer se alătură luptei împotriva noului coronavirus și anunță cinci promisiuni care au drept scop susținerea oamenilor de știință în realizarea cât mai rapidă de terapii și vaccinuri pentru a proteja omenirea de această pandemie și totodată să pregătească industria pentru a răspunde mai eficient în fața viitoarelor crize de sănătate la nivel mondial.

„În aceste momente tulburătoare, Pfizer se angajează să facă tot ce poate pentru a contracara pandemia COVID-19. Multe companii, inclusiv Pfizer, lucrează la dezvoltarea de terapii antivirale care să ajute pacienții infectați să lupte cu acest virus emergent, precum și noi vaccinuri pentru a preveni infecția și a stopa extinderea ulterioară a acestei boli. Lucrăm pentru a avansa propriile noastre potențiale terapii antivirale și suntem în parteneriat cu BioNTech pentru un potențial vaccin bazat pe ARN mesager (ARNm). Ne-am propus să lucrăm ca o echipă, întreaga industrie, pentru a valorifica experiența noastră științifică, abilitățile tehnice și capacitățile de fabricație pentru a combate această criză’’- a afirmat Dr. Albert Bourla, Președintele și Șeful Executiv Pfizer

vaccin covid-19
Compania Pfizer pune la dispoziție toate facilitățile de care dispune și vine cu cinci propuneri de abordarea a luptei cu noul coronavirus  Sursa foto

Iată care sunt cele 5 acțiuni Pfizer:

  1. Pune la dispoziție instrumentele și experiența acumulată. Se cunosc destul de puține lucruri despre acest virus. Mulți lucrează la dezvoltarea testelor bazate pe celule, screening viral, teste serologice și modele de translație pentru a testa potențialele terapii și vaccinuri. Pfizer se angajează să pună la dispoziția comunității științifice instrumentele vitale pe care le dezvoltă și le face disponibile pe o platformă open-source astfel încât să împărtășească datele și rezultatele obținute cu alte companii pentru a avansa rapid terapiile și vaccinurile pentru pacienți.
  2.  Creează o echipă formată din experți virusologi, biologi, chimiști, clinicieni, epidemiologi, experți în vaccinuri, oameni de știință din industria farmaceutică și alți experți cu scopul de a se concentra exclusiv pe abordarea acestei pandemii. Această echipă va avea rolul de accelerare a procesului de descoperire, dezvoltare și va livra terapii și vaccinuri pacienților cât mai curând posibil.
  3. Se angajează să împărtășească dezvoltarea clinică și expertiza de reglementare cu scopul de a sprijini companiile de biotehnologie mai mici care nu au experiență în stadiile finale de dezvoltare sau sistemele de reglementare complexe.
  4. Oferă suport în procesul de fabricație. Odată ce terapia sau vaccinul este aprobat, acestea vor trebui distribuite rapid în întreaga lume pentru a pune capăt acestei pandemii. Fiind unul dintre cei mai mari producători de vaccinuri și produse terapeutice, Pfizer se angajează să folosească orice capacitate de producție în exces sau eventual să o schimbe eventual pentru a se focusa pe producția cât mai rapidă a vaccinului.
  5. Se adresează agențiilor federale, inclusiv NIH, NIAID și CDC, pentru a construi o echipă formată din oameni de știință, clinicieni și tehnicieni capabili să intervină imediat în eventualitatea unei viitoarele epidemii.

,,Pfizer face apel către toți membrii sistemului de inovare – de la marile companii farmaceutice, până la cea mai mică dintre companiile biotehnologice, de la agenții guvernamentali, până la instituții academice – să lucreze împreună pentru a face față acestei crize grave. Prin eforturile noastre combinate știm că nu există nicio provocare pentru sănătate pe care să nu o putem depăși.”- a declarat Dr. Albert Bourla

Articolul face parte din campania #NuNeOprim – Bătălia Covid-19 în laborator, realizată de Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente în parteneriat cu RaportuldeGarda.ro.

abonare

Citește și: