HeartFlow Planner – programul de modelare virtuală care ajută cardiologii să personalizeze fiecare intervenție de cateterism cardiac, aprobat de FDA

  • Acces la inovație
  • Medicina digitală



Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat HeartFlow Planner, un instrument de modelare virtuală non-invaziv pentru intervențiile de cateterism cardiac în boala coronoriană. HeartFlow Planner va permite cardiologilor intervenționiști să modeleze practic scenariile clinice vas cu vas, să exploreze strategiile de tratament pentru pacienții cu boală coronariană înainte de fiecare procedură, să examineze cazurile cu colegii lor și să se asigure că întreaga echipă care urmează să efectueze intervenția are o imagine clară asupra planului inițial de tratament.

„Cu HeartFlow Planner sunt capabil să derulez mai multe scenarii de tratament în biroul meu înainte de procedură, ceea ce îmi permite să planific în avans resursele de care am nevoie în laboratorul de cateterizare. HeartFlow Planner este un instrument intuitiv de consultanță pe care îl pot folosi pentru a discuta cazuri cu întreaga echipă de cardiologi, pentru a mă asigura că sunt pregătiți”, a spus dr. Mark J. Goodwin, cardiolog intervenționist, Advocate Health Specialists Midwest Heart.

Exemplu de modelare a unui vas de sânge
Sursa foto: www.heartflow.com/planner

HeartFlow Planner este disponibil numai pe platformele iOS din Statele Unite. Până în prezent, clinicienii din întreaga lume au folosit HeartFlow Analysis pentru mai mult de 40.000 de pacienți ca o metodă auxiliară eficientă în diagnosticul bolilor de inimă.

abonare

„Informațiile furnizate de tehnologia HeartFlow sunt puternice și nu numai că ne vor ajuta să diagnosticăm eficient boala coronariană, ci ne ajută să înțelegem mai bine diferitele opțiuni de tratament. Caracterul vizual al HeartFlow Planner îl face și un instrument minunat pentru a explica pacienților ce se va întâmpla în timpul procedurii lor”, a spus dr. Victor Marinescu, cardiolog, Advocate Health Midwest Heart Specialists și membru al personalului medical al Edward-Elmhurst Health.

HeartFlow Planner este un instrument de planificare pre-procedurală, care se bazează pe un model îmbunătățit al HeartFlow Analysis, un model 3D în culori al arterelor coronare ale pacientului. Medicii pot folosi acest model pentru a identifica blocajele și pentru a explora mai multe scenarii de tratament, modificând practic vasele sangvine. HeartFlow Planner va permite medicilor să înțeleagă impactul fiecărei strategii de tratament în timp real.

Cum funcționează HeartFlow Planner

Datele de la angiografia tomografică computerizată coronariană (ATC) ale unui pacient sunt încărcate în siguranță din sistemul spitalului în aplicația software HeartFlow care rulează într-un cloud propriu. HeartFlow folosește învățarea profundă structurată și analiști bine pregătiți pentru a crea un model 3D personalizat și digital al arterelor coronare ale pacientului.

HeartFlow Analysis folosește apoi algoritmi puternici pentru a rezolva milioane de ecuații complexe cu scopul a simula fluxul de sânge și a evalua impactul blocajelor asupra fluxului sanguin coronarian. HeartFlow Analysis este oferit printr-o interfață online sigură și transmite informații care pot fi asociate cu acțiuni reale, permițând clinicienilor să determine cursul optim al tratamentului.

Datorită HeartFlow Planner, medicii sunt capabili să identifice stenozele și să modifice virtual vasul de sânge. Pentru fiecare scenariu de tratament, HeartFlow Planner va afișa valorile modificate în timp real pentru a permite medicilor să înțeleagă impactul strategiei de tratament modelate. Scenariile obișnuite pentru utilizarea HeartFlow Planner includ stenoze focale, stenoze seriale și cazuri borderline.

Citește și: