INTERVIU: Prof. Dr. Dana Craiu – Rolul medicinei personalizate și al geneticii în tratarea epilepsiei

  • Acces la inovație



Genetica este unealta de bază a medicinei personalizate. În cadrul  TEACH – Școala Europeană de Medicină Personalizată 2017, care a avut loc în București anul acesta, unul dintre subiectele de interes a fost utilitatea pe care genetica a demonstrat-o în tratarea pacienților care suferă de epilepsie în România.

Dr. Dana Craiu, Profesor de Neurologie Pediatrică la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București vorbește despre rolul medicinei personalizate și al geneticii în alegerea tratamentului potrivit pentru acești pacienți. Mutațiile genetice pot determina eligibilitatea unui pacient cu epilepsie pentru a primi un anumit tratament. Cu ajutorul acestor metode genetice sigure de a selecta terapiile, calitatea vieții pacienților crește, permițându-le acestora să ducă o viață cât mai aproape de normalitate.

abonare

De asemenea, testele genetice le permit medicilor să ofere consiliere pentru tinerele familii, în care cel puțin unul dintre parteneri este bolnav de epilepsie sau purtător al genei, cu privire la viitorii copii pe care aceștia și-i doresc.

Aici puteți citi mai multe materiale despre TEACH – Școala Europeană de Medicină Personalizată.

Aici puteți vedea mai multe interviuri video raportuldegarda.ro.