Raportul de Gardă, platforma Nr. 1 de comunicare a sănătății din România, v-a adus cele mai relevante subiecte dezbătute la Congresul Academiei Europene de Dermatologie și Venerologie 2018, desfășurat la Paris.
Dermatologia fiind un domeniu complex, ce integrează o multitudine de patologii, multe studii au abordat teme surprinzătoare, precum siguranța tatuajelor și a tratamentului dermatologic la gravide.
Cele mai importante articole prezentate s-au concentrat însă în jurul temelor precum psoriazisul, dermatita atopică și vaccinarea anti-HPV. Concepția cu privire la psoriazis trebuie să se schimbe, atât în viziunea medicilor curanți, cât și a pacienților și a populației generale. Psoriazisul este o boală sistemică, mediată imun, cu mecanisme complexe, care afectează pielea și articulațiile. Biotehnologia își face simțită prezența din ce în ce mai pregnant în tratamentul dermatologic, prin anticorpi monoclonali țintiți împotriva psoriazisului și dermatitei atopice.
Noi rezultate din studiul de faza 2b în curs de desfășurare, privind eficacitatea și siguranța inhibitorului selectiv JAK1 upadacitinib, administrat pe cale orală, o dată pe zi,…
BMS-986165 este un nou inhibitor selectiv al tirozin kinazei 2, eficient în tratamentul psoriazisului în plăci moderat-sever, conform unui studiu publicat în New England Journal of Medicine. "Psoriazisul…
Dermatita atopică (DA), cu o prevalență estimată de 8,6% la adolescenții din SUA, afectează semnificativ calitatea vieții atât a pacienților, cât și a membrilor familiei. Dupilumab, un…
Infecțiile genitale HPV sunt cele mai frecvente infecții cu transmitere sexuală, de origine virală. Infecția cu HPV cauzează verucile genitale externe, iar unele tipuri de HPV sunt…
Administrarea topică de ciclosporină 5% ameliorează simptomele și semnele clinice la pacienții cu dermatită atopică ușoară sau moderată, conform noilor rezultate publicate în cadrul Congresului Asociației Europene de…
Tildrakizumab (TIL) a demonstrat eficacitate și siguranță pe termen lung la pacienții cu forme moderate sau severe de psoriazis care au răspuns la tratament (PASI-Psoriasis Area and…
O singură doză de anticorp anti receptor IL-36 a fost bine tolerată și a determinat o ameliorare rapidă și susținută a simptomelor și a biomarkerilor biochimici, celulari…
În Germania, aproximativ 2 milioane de oameni suferă de psoriazis. Respingere, dezgust, excludere socială – acestea sunt cele mai frecvente atitudini din partea oamenilor în ceea ce…
Cancerul de sân reprezintă o problemă majoră de sănătate publică în România, reprezentând prima cauză de mortalitate (8,68%) pentru femeile din grupa de vârstă 15-49 ani. Conform datelor Globocan…
O treime dintre accidentele vasculare cerebrale apar la persoanele care suferă de fibrilație atrială. Acceastă tulburare de ritm cardiac este un factor de risc major ce determină…
Scannerele corporale utilizate pentru verificările de securitate sunt sigure pentru pacienții cu dispozitive cardiace implantate, conform cercetărilor prezentate în cadrul Congresului European de Cardiologie 2018. În întreaga…
Aplicațiile precum Snapchat și Instagram, care utilizează filtre de editare a chipului, schimbă modul în care oamenii își percep propriul aspect fizic. Un studiu publicat în JAMA…
Numărul deceselor cauzate de infarctul miocardic acut (IMA) în România este încă mult mai mare decât media europeană, iar la nivelul anului 2014, rata de mortalitate pentru…
Cancerul de sân este o problemă majoră de sănătate publică în România, reprezentând prima cauză de mortalitate – 8,68% pentru femeile din grupa de vârstă 15-49 ani.…
Am început cu un curs, “Comunicarea inovației, inovație în comunicare”. Și am continuat cu Raportuldegarda.ro, primul portal de comunicare a inovației în medicină din România
Contact: raportuldegarda@ino-med.ro
Copyright 2017. Centrul pentru Inovație în Medicină