#EURETINA2020: Top 10 cele mai importante noutăți în diagnosticul și tratamentul bolilor retiniene

  • Acces la inovațieAflați care sunt acestea accesând Medic.raportuldegarda.ro., platformă dedicată medicilor și profesioniștilor din domeniul sănătății.

În cadrul Întâlnirii Anuale EURETINA, organizată în mediul online de către Societatea Europeană de Specialiști în Retină, au fost discutate cele mai inovative aspecte ale acestui domeniu: de la terapii genice pentru boli rare, până la noi molecule în tratamentul unor boli frecvent întâlnite. Peste 8.000 de medici oftalmologi au participat la eveniment, din 115 țări, iar cele mai importante subiecte din domeniul retinei au fost dezbătute în cadrul a 285 de prezentări orale.

abonare

Retina nu este doar componenta ochiului uman care transmite informația optică spre creier, ci și singura structură a sistemului nervos care poate fi investigată în mod direct, de către medicul oftalmolog. Dacă adăugăm și faptul că bolile retiniene pot fi o cauză majoră de cecitate, disfuncție vizuală severă și, implicit, scădere a calității vieții, atât la nivel național, cât și la nivel european și mondial, devine evident faptul că acest domeniu necesită mai multă atenție din partea publicului larg.

Congresul Euretina 2020

„Aceasta este ediția cu numărul 20 al EURETINA, însă este, în mod clar, unică. Ne vom aminti mereu de acest an și de provocările aduse de acesta. Pandemia COVID-19 a modificat în mod profund practica oftalmologică și procesul de educație medicală necesar practicienilor. EURETINA a reprezentat, întotdeauna, un element important în dezvoltarea profesională a experților în acest domeniu, iar anul acesta am depus toate eforturile pentru a continua tradiția de inovare a educației și cercetării, care definește această întâlnire – desfășurată în acest format nou, digital”, a declarat Prof. Dr. Frank G. Holz, de la Spitalul Universitar de Oftalmologie din Bonn, Germania și Președinte EURETINA.

Aflați care sunt acestea accesând Medic.raportuldegarda.ro., platformă dedicată medicilor și profesioniștilor din domeniul sănătății.