INTERVIU. Dr. Nelu Tătaru, Președinte Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, despre Pactul Inovației în Sănătate

  • Acces la inovațieCu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate în România și de implicare în derularea de proiecte care au contribuit la creșterea accesului la medicamente și a calității vieții pacienților români, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) a lansat Pactul pentru Inovație în Sănătate: acces rapid și echitabil la medicamente inovatoare în beneficiul pacienților români și al sistemului de sănătate din România; stimularea cercetării-dezvoltării și inovației farmaceutice; un sistem de sănătate rezilient și bazat pe dovezi; finanțarea adecvată și predictibilă a medicamentelor inovatoare și a vaccinurilor.

Vă invităm să urmăriți o discuție pe acest subiect, inițiată de Dr. Marius Geantă, Președinte Centrul pentru Inovație în Medicină. Invitatul său în cadrul emisiunii „Unu-la-unu cu Dr. Marius Geantă” este Dr. Nelu Tătaru, Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților și fost Ministru al sănătății:

abonare

„De ce este nevoie de un pact pentru inovație în sănătate? Pentru că vrem sau nu vrem, totul evoluează, medicina evoluează, iar odată la zece sau o sută de ani, ne întâlnim cu provocări fără precendent pentru sănătatea umană – cum este și această pandemie. Inovația ne-a oferit vaccinurile, datorită inovației am putut face secvențiere genomică virală pentru a vedea care sunt provocările cu care ne confruntăm”.

Citește și: