Pfizer Breakthrough Growth – o nouă inițiativă prin care Pfizer pune la dispoziție 500 de milioane de dolari pentru proiecte de cercetare ale companiilor de biotehnologie

  • PHARMAPfizer Breakthrough Growth – noul program care susține inovația în biotehnologie – este o inițiativă care se concentrează în vederea realizării de investiții de 500 de milioane de dolari în pachete minoritare de acțiuni în companii listate, care desfășoară programe de studii clinice, au o capitalizare de piață de dimensiuni medii și mici și care se focusează pe ariile de interes: medicină internă, boli inflamatorii, imunologie, oncologie, boli rare, vaccinuri și produse specifice pentru uzul unităților sanitare.

„Nu a existat vreodată un alt moment mai propice dezvoltării de colaborări noi în industria noastră. Inițiativa noastră are drept scop investirea de capital crucial în companii de biotehnologie care împărtășesc angajamentul nostru de a furniza pacienților, terapii cu adevărat transformative” – a explicat John Young, Director Executiv Business în cadrul Pfizer.

trei cercetatori într-un laborator
Sursă foto

Companiile partenere vor avea, de asemenea, oportunitatea de a accesa expertiza vastă și capabilitățile de cercetare, dezvoltare clinică și producție oferite de Pfizer.

abonare

În plus față de principalele zone terapeutice de interes, companiile care dezvoltă tratamente sau vaccinuri pentru COVID-19 vor putea fi considerate potențiali parteneri.

Într-o postare pe pagina pfizer.com pe data de 1 iunie, aceștia subliniază faptul că deși lansarea acestei noi inițiative nu este legată în mod specific de pandemie, incertitudinea rezultată pe piețele financiare poate crește nevoia multor companii aflate în comunitatea biotehnologiei de a căuta surse alternative de finanțare pentru a ajuta la executarea planurilor strategice pe termen lung ale acestora.

Citește și: