Semne Vitale cu Dr. Marius Geantă: valul 3 al pandemiei și tulpina B.1.1.7 – ce putem face în acest moment?

  • Health literacyUrmăriți o nouă ediție a emisiunii „Semne Vitale cu Dr. Marius Geantă – despre viață, oameni, știință și inovație” – în seara aceasta, la ora 21:00, pe Raportuldegardă.ro.

Iată care sunt temele emisiunii:

  • Noile variante virale SARS-CoV-2: Ce trebuie să știm? Cum apar? Ce semnificație au și ce trebuie să facem la nivel individual și de sistem de sănătate?
  • Cum influențează B.1.1.7 situația actuală – discutăm despre o pandemie în pandemie?
  • Varianta identificată în Marea Britanie se transmite mult mai rapid. Ce măsuri trebuie să luăm pentru a lupta eficient?
  • Cât de importantă este testarea în contextul noii variante? Ce trebuie să facă România în lipsa capacității de a secvenția genomic la scară largă?
  • Dacă noua variantă se transmite cu 50% mai repede, creșterea cazurilor va fi tot de 50%?
  • Cum utilizăm testarea pentru deciziile de sănătate publică (De ex., deschiderea școlilor)?

Dr. Marius Geantă este președinte și co-fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, o organizație neguvernamentală din România, axată pe inovație în sectorul sănătății. Scopul Centrului pentru Inovație în Medicină este de a scurta timpul scurs de la apariția inovațiilor în sectorul medical și aplicarea acestora, astfel încât să poată beneficia de ele atât pacienții români, cât și cei din alte părți ale lumii.

abonare

Dr. Marius Geantă este un pionier în domeniul medicinei personalizate în România și Europa Centrală și de Est și este implicat în numeroase proiecte pan-europene, precum Information Technology: The Future of Cancer Treatment, DigiTwins Consortium, International Consortium for Personalised Medicine, Public Health Genomics Network (PHGeN), PECAN, Building Blocks for Personalised Medicine. Aflați mai multe detalii.

Emisiunea va fi disponibilă și pe:

Citește și: