200 de români au beneficiat deja de intervenții cu angiograful de ultimă generație Philips Azurion 7, la Spitalul Sanador

  • Acces la inovație



Pacienții cu afecțiuni arteriale au acum acces la angiograful de ultimă generație Philips Azurion 7, la Spitalul Clinic Sanador. Tehnologia Philips Azurion 7 ajută medicii să vizualizeze întreaga hartă vasculară a zonei dorite, minimizând cantitatea de substanță de contrast folosită și expunerea la radiații.

Azurion 7 este cea mai recentă inovație medicală dedicată intervențiilor ghidate imagistic. Aparatul oferă o calitate înaltă a imaginilor, în timp ce expune pacienții și personalul medical la doze minime de radiații. Azurion 7 permite evaluarea arterelor din întregul organism și tratarea întregii game de afecțiuni arteriale, atât la nivelul cordului, cât și la nivelul vaselor periferice și cerebrale. Datorită calității înalte a imaginii, medicii pot vizualiza întreaga hartă vasculară a zonei dorite folosind o doză minimă de substanță de contrast.

abonare

„Azurion construiește secțiuni foarte asemănătoare cu secțiunile tomografice. Cu alte cuvinte, nu mai este necesar ca pacientul să facă o tomografie pentru că putem obține aceleași imagini în timpul intervențiilor. În privința aplicațiilor oncologice, aparatul poate identifica tumorile hepatice maligne și vasele de sânge care le alimentează. Astfel permite intervenții medicale precise și sigure” – Conf. Univ. Dr. Bogdan Popa, medic primar radiologie și imagistică medicală, cardiologie intervențională, Spitalul Clinic Sanador

Philips Azurion 7 este dotat și cu un software performant care poate reconstrui imagini 3D pentru evaluarea corectă a leziunilor, cu scopul de a crește gradul de siguranță al procedurii și a reduce timpul operator. În combinație cu calitatea înaltă a imaginii, această tehnologie ajută la diagnosticarea afecțiunilor la nivelul vaselor de sânge greu vizibile.

„Azurion reprezintă pentru Philips transpunerea în tehnologie a abordării noastre în domeniul sănătății: inovație dezvoltată cu scopul de a îmbunătăți viața oamenilor. Suntem încântați că Sanador a văzut în Philips un partener pentru performanță și servicii medicale de calitate. Astfel, la mai puțin de un an de la lansarea globală a Azurion, pacienții din România au acces la cea mai nouă platformă pentru terapii minim-invazive ghidate imagistic” – Șerban Isopescu, General Manager al diviziei Health Systems pentru Philips în regiunea Sud-Estul Europe

Peste 200 de intervenții medicale au fost efectuate folosind noul angiograf, de la instalarea lui în laboratorul de angiografie și cataterism cardiac al Spitalul Clinic Sanador.

„Pe măsură ce tehnologia medicală avansează, este necesar să ne actualizăm în permanență echipamentele medicale, astfel încât pacienții să beneficieze de tratamente mai eficiente și o recuperare mai ușoară. Dotarea spitalului cu angiograful Philips Azurion 7 ne permite să oferim pacienților din România soluții terapeutice la cele mai înalte standarde, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să se adreseze spitalelor din străinătate. Practic, putem efectua la Sanador orice tip de procedură care se realizează în centrele de renume din vestul Europei. În prezent, suntem singurul spital din România dotat cu acest echipament de ultimă generație” – Doris Andronescu, Director General Sanador

Videoclipul de mai jos prezintă principalele caracteristici ale angiografului Azurion:

Printre afecțiunile care pot fi diagnosticate și tratate folosind angiograful Philips Azurion 7 se numără: bolile coronariene, valvulopatiile, suferințele vasculare aortice, accidentele vasculare cerebrale, anevrismele cerebrale, aritmiile cardiace și arteriopatiile periferice.

De asemenea, platforma medicală poate fi folosită în cazul pacienților cu tumori maligne cu metastază la nivel hepatic și a celor cu angiodisplazie, care necesită embolizări arteriale digestive pentru a opri hemoragiile digestive.

Alte articole relevante:

Philips Azurion, platforma care optimizează terapiile ghidate imagistic

Inovațiile care au schimbat perspectiva în bolile cardio-metabolice

Oscilația tensiunii arteriale crește riscul de AVC la pacienții cu fibrilație atrială

INFOGRAFIC: Colesterolul și alți factori de risc pentru apariția bolilor cardiovasculare