UPDATE. Bike for science – fonduri pentru proiectele de cercetare UMF. Ce trebuie să facă bicicliștii și Universitățile de Medicină și Farmacie din țară pentru a se înscrie în acest demers?

  • PHARMA



”Bike for Science” reprezintă un demers lansat cu ocazia Zilei Internationale a Științei de către BMS Romania. Scopul acestuia este să convingă comunitatea pasionaților de ciclism din România să adune kilometri ce vor fi transformați ulterior în fonduri destinate proiectelor de cercetare ale Universităților de Medicină și Farmacie din toată țara.

Bike for science- demers BMS Romania

Ce trebuie să facă bicicliștii?

Până pe data de 30 noiembrie 2020, susținătorii inițiativei Bike For Science sunt îndemnați să adune un număr cât mai mare de kilometri parcurși cu bicicleta și să posteze pe Facebook sau Instagram dovada distanței parcurse. Aceasta poate fi înregistrată cu ajutorul oricărei aplicații pentru bicicletă (precum Strava, Map my Ride, sau Garmin) și să publice pe propriul cont de social media o captură de ecran cu rezultatul fiecărui traseu parcurs, alături de hastag-ul #BikeForScience.

abonare

Postarea trebuie să fie publică pentru a putea fi văzută de organizatori și luată în considerare în numărarea kilometrilor totali pedalați de către români, în numele științei și al inovației.

Ce trebuie să facă Universitățile de Medicină și Farmacie din România?

Pentru a putea accesa grantul Bike For Science, reprezentanții universităților trebuie să își înscrie proiectul de cercetare în competiție până la sfârșitul lunii aprilie 2021, prin trimiterea unui e-mail la adresa [email protected]. Ideile trebuie prezentate în maximum 10 pagini, explicând care este scopul cercetării, nevoia de finanțare și metodologia de studiu propusă. Suma maximă care poate fi accesată prin grantul Bike For Science va fi stabilită ulterior.

La finalul perioadei de înscriere, proiectele vor fi jurizate de o comisie formată din mai mulți membri independenți, care vor analiza toate cererile de finanțare primite în cadrul proiectului.


Bike for science – fonduri pentru proiectele de cercetare ale Universităților de Medicină și Farmacie din toată țara

Bristol Myers Squibb România a anunțat lansarea inițiativei de responsabilizare socială ”Bike for Science” un demers menit să convingă comunitatea pasionaților de ciclism din România să adune kilometri ce vor fi transformați ulterior în fonduri destinate proiectelor de cercetare ale Universităților de Medicină și Farmacie din toată țara. Campania a fost anunțată cu ocazia cu ocazia unui eveniment BMS desfășurat virtual, în care compania și-a propus să prezinte noua sa identitate globală.

„Lansăm astăzi în România o nouă identitate globală ce încorporează angajamentul Bristol Myers Squibb față de știință, îmbinată cu compasiune și subliniază viziunea noastră de a pune pacienții și oamenii pe primul loc. La nivel global, misiunea noastră de a transforma viețile pacienților cu ajutorul științei se concretizează într-un portofoliu de produse care au devenit terapii în domenii precum imuno-oncologia, hematologia, bolile cardiovasculare și imunologice, cu diverse terapii aflate acum în etapa de cercetare și dezvoltare, toate sub supravegherea tuturor angajaților ce lucrează la nivel mondial pentru Bristol Myers Squibb” – a declarat Cătălin Radu, Director General Bristol Myers Squibb România.

Astfel, alături de comunitățile Hai cu Bicla și Adevărații VeloPrieteni, compania va invita toți pasionații de ciclism, dar și amatorii mersului pe bicicletă, să se alăture mișcării ”Bike for Science” și să transmită un mesaj de suport cu privire la importanța inovației științifice în medicină. Kilometrii care vor fi parcurși de bicicliști pe toată perioada campaniei vor fi transformați, ulterior, în fonduri pentru Universitățile de Medicină și Farmacie din toată țară. Acestea din urmă vor fi invitate să își înscrie proiectele într-un concurs de granturi, cu scopul de a sprijini proiectele de cercetare științifică și inovație în medicină.

Toate detaliile despre inițiativa de responsabilizare socială ”Bike for Science” vor fi comunicate în perioada următoare.

Campanie ”Bike for Science”

Pe lângă acest proiect inedit, în cadrul evenimentului au fost dezbătute subiecte precum administrarea terapiilor oncologice în contextul pandemic, necesitatea și beneficiile aduse pacienților de către introducerea pe piața din Romania a unor terapii inovatoare, lacunele și impedimentele actuale în ceea ce privește implementarea și înrolarea în studii clinice.

,,(…) medicina e pusă la grea încercare de apariția acestui val pandemic fără precedent, în primul rând pentru că încă nu dispunem de medicamente antivirale specifice care să reușească să controleze infecția cu acest agent patogen (…). Cea mai importantă parte din dezvoltarea medicinei este dezvoltarea științifică. Cea mai importantă parte din dezvoltarea societății omenești în etapa actuală de evoluție este reprezentată de evoluția culturală și științifică. De aici se așteaptă progresul și însăși supraviețuirea civilizației noastre în etapa care va veni” – Prof. Dr. Horațiu Moldovan, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătății

Despre Bristol Myers Squibb Romania

Bristol Myers Squibb este prezentă în România cu un portofoliu de terapii în oncologie, hematologie, imunologie și boli cardiovasculare. În România, terapia imuno-oncologică este decontată încă din luna mai 2017, pentru pacienții români care suferă de melanom, iar din noiembrie 2017 și pentru pacienții care suferă de cancer pulmonar și renal.

Decizia de rambursare a reprezentat unul dintre cei mai importanți pași făcuți de România în ceea ce privește îmbunătățirea accesului pacienților la tratamente noi, inovatoare, și se bazează pe numeroase avantaje dovedite în tratarea acestor tipuri de cancer. Adițional, începând cu luna noiembrie 2019 au fost decontate și terapiile imuno-oncologice necesare tratamentului pacienților cu melanom, tratamentului pacienților cu cancer scuamos de cap și gât, dar și pentru tratamentul pacientilor cu limfom Hodgkin.

În 2019, compania Bristol Myers Squibb a finalizat achiziția Celgene Corporations  tranzacție care a avut ca scop crearea unei companii biofarmaceutice de top, care își propune să ofere pacienților medicamente inovatoare.

Citește și: