Monoterapia cu pembrolizumab, superioară chimioterapiei în cancerul pulmonar non-microcelular cu expresie PD-L1, din perspectiva supraviețuirii generale de lungă durată

  • Altfel despre Cancer
  • Imuno-oncologia



Studiul pivot de fază III – KEYNOTE-042, care a studiat eficacitatea pembrolizumab (Keytruda) ca monoterapie de primă linie în tratamentul cancerului pulmonar non-microcelular avansat local sau metastazat a atins obiectivul primar în ceea ce privește rata de supraviețuire generală. Analiza interimară efectuată de Comitetul de Monitorizare a Datelor (DMC), un comitet cu activitate independentă de cea a studiului, a demonstrat că tratamentul cu pembrolizumab a condus la o rată de supraviețuire generală mai mare decât chimioterapia cu platină, la pacienții care aveau expresia PD-L1 în tumoră în proporție de cel puțin 1%.

Medicamentul a demonstrat și de data aceasta același profil de siguranță întâlnit și în studiile anterioare, care l-au testat ca monoterapie la pacienții care suferă de cancer pulmonar non-microcelular (NSCLC).

abonare

„Cu ajutorul KEYNOTE-042, Keytruda a demonstrat un beneficiu important în supraviețuire, prin comparație cu chimioterapia, la pacienții cu NSCLC scuamos sau ne-scuamos, avansat local sau cu metastaze. Keytruda este un tratament de bază în NSCLC și a demonstrat constant beneficiile în supraviețuire, ca monoterapie sau în combinație cu chimioterapia în cancerul pulmonar metastatic. Le mulțumim pacienților și investigatorilor pentru participarea la acest studiu”, a declarat Dr. Roger M. Perlmutter, președinte al laboratoarelor de cercetare Merck.

„Îmbunătățirea supraviețuirii generale este obiectivul principal în tratamentul cancerului pulmonar avansat. KEYNOTE-042 este primul studiu de fază III, randomizat, efectuat asupra unui singur agent imunoterapeutic, având ca obiectiv primar supraviețuirea generală, care a demonstrat un beneficiu semnificativ ca terapie de primă linie la pacienții cu NSCLC, testați pozitiv pentru expresia PD-L1 în proporție de 1% sau mai mult”, a adăugat Dr. Tony Mok, profesor al Departamentului de Oncologie Clinică, Universitatea Chineză din Hong Kong.

Datorită recomandării DMC, studiul va continua să evalueze rata de supraviețuire în remisiune, ca obiectiv secundar.

Mai multe despre beneficiile pembrolizumab și utilizările sale, în următoarele articole: