„Câștigăm speranță pentru femeile din România” – Mihaela Geoană, președinte Fundația Renașterea

  • Health literacyCancerul de sân este o problemă majoră de sănătate publică în România, reprezentând prima cauză de mortalitate – 8,68% pentru femeile din grupa de vârstă 15-49 ani. Conform datelor Globocan 2018, România înregistrează o mortalitate anuală comparabilă cu media europeană, deși incidența raportată a cancerului mamar în România este cu 30% mai mică. Acest cancer afectează și femei tinere și de vârstă mijlocie: se estimează că fiecare femeie decedată prin cancer de sân pierde în mod prematur aproximativ 13 ani de viață.

Inegalitățile în managementul acestei maladii au reprezentat subiectul unei întâlniri la nivel înalt la Parlamentul României, pe data de 22 Octombrie 2018. Dezbaterea reprezintă primul pas al campaniei de mobilizare „Câștigăm speranță pentru femeile din România”, inițiată de Fundația Renașterea și Centrul pentru Inovație în Medicină, cu sprijinul Novartis.

abonare

Mihaela Geoană , Președinte Fundația Renașterea, a lansat propunerea de introducere a unei componente de educare, informare și comunicare în orice inițiativă din domeniul cancerului mamar, și și-a exprimat speranța evoluției cu ajutorul parteneriatelor și colaborărilor dintre decidenți: „Astăzi am câștigat timp și speranță pentru femeile din România”.

Citește și: