Interviu cu dr. Gabriela Sârcă: Infarctul miocardic – simptome, prevenție și tratament

  • Health literacy



Afecțiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România, deși majoritatea dintre ele pot fi evitate adoptând un stil de viață sănătos. La fiecare 30 de minute un român suferă un infarct, iar unul din zece nu supraviețuiește.

Dr. Gabriela Sârcă, medic cardiolog în cadrul Fundației ,,Pop de Popa” pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecțiuni Cardiovasculare (FOBAC), a acordat un interviu redacției raportuldegardă.ro, cu ocazia lansării campaniei „Câte vieți are inima ta?”. În interviu, Dr. Sârcă a vorbit despre cum poate fi identificat, prevenit și tratat un infarct miocardic și despre importanța informării pacienților cu privire la bolile cardiovasculare.

abonare

Campania „Câte vieți are inima ta?” își propune să atragă atenția asupra riscului cardiovascular mărit la care sunt expuși pacienții care au suferit un prim infarct miocardic acut.

Aici puteți citi mai multe despre bolile cardiovasculare și despre campania „Câte vieți are inima ta?”.

Articole recomandate:

Campania „Câte vieți are inima ta?” – medicii explică mesajele cheie despre prevenția secundară a infarctului miocardic

Promisiune: sistem Google bazat pe inteligența artificială care poate identifica persoanele la risc pentru infarct miocardic sau AVC, prin simpla scanare a retinei

INFOGRAFIC: Colesterolul și alți factori de risc pentru apariția bolilor cardiovasculare

STUDIU. Gripa ar putea crește riscul de infarct miocardic acut