articole despre Prevenție

CE SPUN STUDIILE despre consumul de ceai
Ceaiul este cea mai consumată băutură din lume, după apă. Se obține prin infuzia frunzelor uscate ale plantei Camellia sinensis. Aceasta se cultivă în mai mult de 45 de țări, cu o producție de aproximativ 6 miliarde de kilograme anual. În funcție de metoda de prelucrare a frunzelor, ceaiul poate fi: alb: neveștejit și neoxidat; […]

STUDIU. Exercițiile fizice reduc mortalitatea prin boli cardiovasculare și cancer
Importanța exercițiului fizic pentru longevitate este susținută din nou de un studiu prezentat în cadrul Congresului European De Imagistică Cardiacă 2018. Nivelurile crescute ale performaței fizice, înregistrate în cadrul unui test de stres pe banda de alergare, au fost asociate cu reduceri ale mortalității cardiovasculare, oncologice și globale. „Studiul nostru aduce dovezi suplimentare ale beneficiilor […]

#AHA18. Noul ghid al activității fizice. „Oricine poate să își îmbunătățească dramatic starea de sănătate prin mișcare”
A doua ediție a Ghidului de Activitate Fizică pentru Americani al Departamentului American al Sănătății și Serviciilor Umane, prezentată în cadrul Congresului Asociației Americane a Inimii (AHA) din acest an, prezintă numeroasele beneficii ale exercițiului fizic și încurajează persoanele să își crească nivelul de activitate zilnică. „Noul ghid demonstrează pe baza datelor științifice că oricine […]

#AHA18. Suplimentarea cu omega-3 sau vitamina D nu este eficientă în prevenția primară cardiovasculară și cea a cancerului
Un studiu intervențional asupra prevenției primare cardiovasculare și a cancerului prin suplimente de vitamina D3 și omega-3 nu a arătat o scădere a mortalității. Rezultatele acestuia au fost prezentate în cadrul Sesiunilor Științifice ale Asociației Americane a Inimii (AHA) 2018. Pe durata de urmărire de 5,3 ani a studiului, suplimentarea cu omega-3 a fost asociată […]

#ESCCongress. Produsele lactate și carnea, în cantități moderate, sunt benefice pentru sănătatea inimii și longevitate
Rezultate care pun în discuție recomandările nutriționale actuale au fost prezentate în cadrul Congresului ESC 2018 și publicate în The Lancet. Cele 7 elemente ale dietei care au fost asociate cu scăderea mortalității sunt: legume, fructe, leguminoase, nuci, pește, produse lactate integrale, carne roșie neprocesată. “Trebuie să ne gândim la ceea ce constituie o dietă […]

STUDIU. Multivitaminele nu scad riscul de infarct sau de accident vascular cerebral
Suplimentele multivitaminice și minerale (SMM) nu scad riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral, sau deces de cauză cardiovasculară, conform unei meta-analize publicate în revista Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes. Cercetătorii au luat în considerare rezultatele a 18 studii (11 realizate în Statele Unite ale Americii, 4 în Europa și 3 în Japonia), cu peste […]