ÎNREGISTREAZĂ-TE la Conferința de Medicină Personalizată 2022. Misiunea pentru Cancer: dezbatere cu Prof. Christine Chomienne și Prof. Jeliazko Arabadjiev
ÎNREGISTREAZĂ-TE acum la Conferința de Medicină Personalizată 2022, organizată anual de Centrul pentru Inovație în Medicină (InoMed). Pentru al 3-lea an consecutiv, conferința va avea loc online via ZOOM, pe 5 decembrie, începând cu ora 10, ora României.

Una dintre dezbaterile din cadrul conferinței va fi dedicată Misiunii pentru Cancer. Dr. Marius Geantă, președinte Centrul pentru Inovație în Medicină și membru al Grupului de lucru pentru Planul Național de Prevenția și Combaterea Cancerului va discuta cu Prof. Christine Chomienne, vicepreședinte al Comitetului Misiunii pentru Cancer de la Comisia Europeană și Prof. Jeliazko Arabadjiev, membru în Comitet și președinte al Societății Științifice Bulgare de Imuno-oncologie.

abonare

„Nu mai putem lupta împotriva cancerului cu ceea ce noi – decidenți politici sau oameni de știință – credem că este important. Trebuie să aducem totul la un alt nivel – să identificăm nevoile pacienților și cetățenilor și să lucrăm cu ei pentru a răspunde acestor nevoi”, declara Prof. Christine Chomienne în cadrul evenimentului organizat pe 7 februarie 2022 de Centrul pentru Inovație în Medicină, pe tema oportunităților de implementare a agendei privind combaterea cancerului în România.

Misiunea privind Cancerul a fost lansată pe 29 septembrie 2021, iar împreună cu Planul european de combatere a cancerului, anunțat la 3 februarie 2021, vizează îmbunătățirea vieții a peste 3 milioane de persoane afectate de cancer până în 2030. Cele patru obiective ale Misiunii pentru Cancer sunt: înțelegerea cancerului, prevenirea și depistarea precoce, optimizarea diagnosticului și tratamentului și susținerea calității vieții.

Așadar, la mai bine de un an de când Misiunea a fost lansată, cum stau lucrurile privind obiectivele sale?

Misiunea pentru cancer