Boehringer Ingelheim: cele mai prescrise medicamente din portofoliu în anul 2017, la nivel global. Bolile tratate: BPOC, fibrilație atrială și alte boli cardiovasculare, fibroză pulmonară idiopatică, diabet zaharat

  • PHARMA



Anul 2017 a fost unul de succes pentru compania farmaceutică Boehringer Ingelheim (BI), care a anunțat recent, în cadrul Conferinței Internaționale Anuale, date financiare impresionante aferente anului trecut, alături de direcțiile de cercetare și dezvoltare pe care le țintește pentru perioada următoare. La eveniment au participat jurnaliști din întreaga lume, printre care și o echipa Raportuldegarda.ro. 

„Medicamentele destinate sănătății umane au contribuit la o dezvoltare economică foarte încurajatoare, întrecându-ne așteptările. Ca urmare a faptului că am reușit să creștem într-un ritm mai rapid decât piața, această zonă (human pharmaceuticals) a contribuit cu un procent de 70% la numărul total de vânzări” – Michael Schmelmer, membru al Board of Managing Directors, Boehringer Ingelheim

În 2017, portofoliul de medicamente destinate sănătății umane a avut cea mai mare contribuție din punct de vedere financiar, 6 dintre medicamente trecând pragul psihologic de 1 miliard de dolari din vânzări: Spiriva (tiotropium), Pradaxa (dabigatran etexilat), Trajenta (linagliptin), Jardiance (empagliflozin), Micardis (telmisartan) și OFEV (nintedanib).

abonare

Spiriva (tiotropium)

SPIRIVA este în continuare cel mai bine vândut medicament al companiei BI și cel mai prescris pentru tratamentul pe termen lung al bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) la nivel mondial.

Tiotropium este utilizat în tratamentul de întreținere a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC), precum și în cazul bronșitei cronice și a emfizemului. BPOC și astmul bronșic sunt două dintre cele mai comune afecțiuni respiratorii și reprezintă în mod frecvent o cauză de morbiditate și mortalitate prematură.

Exacerbările BPOC sunt periculoase. Acestea sunt de fapt agravări rapide ale simptomelor bolii, agravări care includ deteriorări masive ale funcției plămânilor și trebuie tratate în spital. În ciuda tratamentului, cel mai adesea în urma exacerbărilor, foarte mulți pacienți mor.

Sursa foto: www.boehringer-ingelheim.com

Spiriva a dovedit în mai bine de 250 de studii faptul că poate conduce la o îmbunătățire substanțială a calității vieții, precum și la reducerea numărului de exacerbări.

Rezultatele studiului DYNAGITO, publicate recent de Raportuldegarda.ro, arată că administrarea de tiotropium și olodaterol, în combinație, la pacienții cu BPOC, reduce rata de exacerbări moderate spre grave, comparativ cu tiotropium administrat în monoterapie.

Pradaxa (dabigatran etexilat)

Dabigatran etexilat este utilizat în special pentru prevenția accidentului vascular cerebral (AVC) în cazul pacienților cu fibrilație atrială (FA). Multe victime ale AVC supraviețuiesc cu dizabilități majore, aspect mai frecvent întâlnit la persoanele care suferp de fibrilație atrială.

Încă din anul 2010, Pradaxa a fost aprobat pentru prevenția AVC-urilor în cazul pacienților cu FA, fiind astfel și primul anticoagulant de acest tip aprobat pentru această indicație. S-a dovedit a fi eficient și sigur în prevenția accidentelor vasculare cerebrale, reprezentând în același timp și un centru de interes pentru numeroase studii.

Trajenta (linagliptin)

Linagliptin este utilizat pentru tratamentul pacienților adulți cu diabet de tip 2, împreună cu recomandările de dietă și activitate fizică, în vederea controlului glicemiei la această categorie de pacienți. Poate fi utilizat ca monoterapie, în cazul în care metforminul nu este tolerat sau este contraindicat, sau în combinație cu alte substanțe.

La fiecare 6 secunde o persoană moare în lume din cauza diabetului zaharat, iar la fiecare 12 secunde bolile cardiovasculare determină un deces. Diabetul se află în legătură directă cu afecțiunile cardiovasculare, astfel acesta ar putea fi tratat și la medicul cardiolog.

Jardiance (empaglifozin)

Empagliflozin este un medicament utilizat în tratamentul diabetului de tip 2, ca un adjuvant al dietei și exercițiilor pentru a îmbunătăți controlul glicemiei. Anul trecut, Jardiance a generat mai mult de 2 miliarde de euro din vânzări, fapt ce îl clasează în topul medicamentelor care salvează vieți.

Studiul EMPA-REG OUTCOME, realizat de Boehringer Ingelheim în parteneriat cu Eli Lilly, a arătat că în cazul pacienților cu diabet zaharat de tip 2 și boală cardiovasculară pre-existentă, administrarea de empagliflozin reduce riscul de deces de cauză cardiovasculară  independent de nivelurile glicemiei de la începutul studiului sau de asocierea unor antidiabetice precum metforminul sau sulfornilureea.

Rezultatele studiului pot fi accesate în acest articol.

Micardis (telmisartan)

Telmisartan este folosit în tratamentul pacienților hipertensivi. Acesta poate scădea riscul infarctului miocardic, al accidentului vascular cerebral sau a decesului din cauze cardiovasculare în rândul pacienților adulți, trecuți de vârsta de 55 de ani, care au risc major de a dezvolta evenimente cardiovasculare.

De asemenea este utilizat pentru reducerea morbidității cardiovasculare în cazul pacienților cu boală cardiovasculară atero-trombotică.

OFEV (nintedanib)

Nintedanib este utilizat în tratamentul pacienților cu fibroză pulmonară idiopatică. FPI este o boală de cauză necunoscută, adesea greșit diagnosticată, care afectează viețile a mai bine de 3 milioane de oameni din lumea întreagă. Momentan nu există un tratament care să vindece FPI, dar există medicamente din portofoliul Boehringer-Ingelheim, precum nintedanib, care ajută la controlul bolii.

Mai multe informații despre FPI, modul de diagnostic, factorii de risc sau metodele de tratament, pot fi găsite în secțiunea Fibroza pulmonară idiopatică.

Pe lângă această dezvoltarea portofoliului de medicamente pentru sănătatea umană, Boehringer Ingelheim se concentrează pe abordarea unor inițiative inovatoare în ceea ce privește tratamentul accidentului vascular cerebral.

Angels Initiative, în sprijinul pacienților cu AVC

Proiectul „Angels Initiative” își propune înființarea unor centre specializate, de reabilitare a persoanelor care au suferit un AVC, iar până în anul 2019 este estimată deschiderea a cel puțin 1,500 de astfel de spații numai în Europa. Inițiativa este desfășurată de către compania BI, în parteneriat cu diferite organizații naționale și internaționale.

Primul astfel de centru pentru tratamentul AVC-ului a fost deschis în luna martie, în Shanghai, China, iar inaugurarea celui de-al doilea este plănuită în Portugalia.

„Țintim să înființăm un standard ridicat de tratament și îngrijire. Este important de luat în calcul faptul că nu suntem singuri în această inițiativă – precum în cazul activităților noastre de cercetare, ne putem baza pe parteneriate puternice.” – Hubertus von Baumbach, Director General al Board of Managing Directors, Boehringer Ingelheim

Urmăriți în continuare un film care prezintă istoricul companiei Boehringer Ingelheim:

Citește și: