articole despre Prevenție

#ESCCongress. Produsele lactate și carnea, în cantități moderate, sunt benefice pentru sănătatea inimii și longevitate

Rezultate care pun în discuție recomandările nutriționale actuale au fost prezentate în cadrul Congresului ESC 2018 și publicate în The Lancet. Cele 7 elemente ale dietei care au fost asociate cu scăderea mortalității sunt: legume, fructe, leguminoase, nuci, pește, produse lactate integrale, carne roșie neprocesată. “Trebuie să ne gândim la ceea ce constituie o dietă […]


STUDIU. Multivitaminele nu scad riscul de infarct sau de accident vascular cerebral

Suplimentele multivitaminice și minerale (SMM) nu scad riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral, sau deces de cauză cardiovasculară, conform unei meta-analize publicate în revista Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes. Cercetătorii au luat în considerare rezultatele a 18 studii (11 realizate în Statele Unite ale Americii, 4 în Europa și 3 în Japonia), cu peste […]